Portfolio:

Shoal Creek Blvd, Austin, 78757

Before
Before

Before: Front entryway: Conflicting media and contours, lack of structure.

Before
Before

Before: Large expanse of turf

Before
Before

Before: Narrow right-angled pathways

Before
Before

Before: Future side courtyard, two directional grade

Before
Before

Before: Straight lines, lack of structure

Rendering
Rendering

Design Rendering: before and after. Visualization of new trim color. New planting scheme, contouring and pathways.

Rendering
Rendering

Design Rendering: before and after. Visualization of new trim color. New planting scheme, contouring and pathways.

Rendering
Rendering

Design Rendering: before and after. Visualization of new trim color. New planting scheme, contouring and pathways. Side courtyard design incorporating planter boxes, fencing and seating.

Rendering
Rendering

Design Rendering: General layout. New planting scheme.

Installation
Installation

Installation: Front pathway creation, contouring, tear-out and cutting of existing concrete pathway, Normandy phase!

Installation
Installation

Installation: Prepping the area

Installation
Installation

Installation: Side courtyard framing, prep, side door cedar landing platform creation.

Final Design
Final Design

Final Design: Front door, silvermist flagstone and chop, widened entryway and pathways for better ‘flow’. Color palette reflects house color and steel work. Plantings will soften edges as the scheme matures.

Final Design
Final Design

Final Design: Landscape lighting, widened pathways and softer contouring.

Final Design
Final Design

Final Design: Turf reduction, widened and more inviting entryway.

Final Design
Final Design

Final Design: Low water planting scheme, curves replace right angles, limestone boulders set into Tejas black aggregate. Baby barrel cactus.

Final Design
Final Design

Final Design: Cypress trees will provide future vertical height.

Final Design
Final Design

Final Design: Side Courtyard. Creation of a semi-private space. Steel panels with planter boxes and plasma cut ‘windows’. Miscanthus grasses will reflect steel patina in the fall and winter months.

Final Design
Final Design

Final Design: Side Courtyard. Creation of a semi-private space. Steel panels with planter boxes and plasma cut ‘windows’. Miscanthus grasses will reflect steel patina in the fall and winter months. Fencing: burnt pine.

Final Design
Final Design

Final Design: Courtyard: Spineless prickly pear will add architectural height in the planter boxes. Cedar picnic table and bench seating.

Final Design
Final Design

Final Design: Courtyard: Small herb garden, expanded side-door landing platform.

Final Design
Final Design

Steel planter boxes

Final Design
Final Design

Final Design: Steel panels viewed street-side. Dealing with the grade. Sentry Texas red oaks for future shade.

Final Design
Final Design

Structure & Form in the Winter

Final Design
Final Design

Winter Form and Color

Final Design
Final Design

Winter Color and Form

 

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On Youtube

Comments on this entry are closed.